Food: Ginger Orange cupcakes

Food en beauty combineren. Kan het? Het beste van twee werelden samen in één (of iets meer) product? Tuurlijk kan dat! Dagelijks verschijnen er wel 100 berichten (naar mijn gevoel dan) over dat goede voeding bijdraagt aan beauty. Maar beauty kan ook bijdragen aan Food. Aan lekkere cupcakes. Gezond? Mweh, misschien niet helemaal, maar moet dat altijd?IMG_5316

Ook dit keer is Sabon de schuldige. Zij hebben namelijk de heerlijke geurlijn Ginger Orange. Een geur voor het hele jaar. Voor mij issie in de zomer lekker fris en in de winter geeftie me dat heerlijke, warme, huiselijke gevoel. Zowel “Ginger” als “Orange” zijn heerlijk om te eten, dus heb ik ze allebei verwerkt in een cupcake. Een Sabon Ginger Orange cupcake. Smullen jullie mee?

IMG_5317

Wat heb je nodig voor deze (12) lekkere hapjes:

Voor de cakejes:
-150 gram boter
-150 gram zelfrijzend bakmeel
-één theelepeltje bakpoeder
-150 gram suiker
-2 eieren
(-of je eigen favoriete basic recept voor cupcakes)
-4 tot 6 stukjes gember(Deze liggen bij de bakspulletjes in de supermarkt, komen in een klein potje)

Voor de topping:
-2 eiwitten
– een sinaasappel (mag ook twee)
-200 gram suiker

Je mengt al je ingrediënten van het cupcakebeslag. De gember snij je in kleinere stukjes en spatelt deze als laatst door het beslag.(Je kunt eventueel ook nog wat van het gembervocht meemengen) In leuke vormpjes gieten en hup de oven in. Meestal op 200 graden, ongeveer 10 à 15 minuutjes.

Als je cupcakejes lekker staan te bakken heb je tijd voor de topping. Rasp de schil van de sinaasappel en bewaar dit in een bakje of op een bordje. Pers daarna de sinaasappel helemaal uit en doe deze samen met de suiker in een pannetje. Breng dit aan de kook. Klop intussen je eiwitten goed stijf. Kookt je sinaasappel-suiker goedje (het begint heel stroperig te worden en de grootste luchtbellen zijn verdwenen) dan giet je het kloppend op je eiwitten en klop zo nog even door totdat je een substantie hebt waar je tevreden mee bent. Laat de geklopte eiwitten en je cupcakes vervolgens even afkoelen. Als de cupcakes niet meer zo warm zijn is het tijd om de topping aan te brengen. Het makkelijkst is om dit met twee lepeltjes te doen. Sprenkel daarna nog wat sinaasappelrasp over je cakejes en klaar is cake, uh Kees.
Ginger Orange cupcakes

Enjoy!

Liefs,
Zusje

Advertenties

4 thoughts on “Food: Ginger Orange cupcakes

  1. Wauw, dat ziet er echt super lekker uit. En hoewel cupcakes niet echt gezond zijn dragen ze dankzij het plezier dat je eraan beleeft wel mee aan je geluksgevoel en mooie uitstraling (just making excuses). Maar serieus, ze zien er wel echt beautiful uit!

Laat een berichtje achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s