Toetje van Oreokoekjes

Oreokoekjes. I love them! Ik zag ze voor het eerst in de film “The Parent Trap”. Je weet wel, met die tweeling! Daar aten ze oreokoekjes met pindakaas en sindsdien krijg ik dat niet meer uit mijn hoofd.(En dat is al erg lang geleden!) Ik eet deze koekjes niet vaak, hoor, en om eerlijk te zijn vergeet ik ook vaak het bestaan van Oreokoekjes. Maar als ik ze eet, dan met pindakaas. Dit weekend dook ik onze kast in, omdat ik zin had in iets lekkers en wat zag ik! Oreokoekjes!

IMG_7451 (Medium)

Dit keer besloot ik ze niet alleen met pindakaas te eten, maar ze te verwerken in een overheerlijk toetje. En ja! Het was echt overheerlijk!

Wat heb je nodig voor dit goddelijke nagerecht?

Voor 4 personen:

  • 12 Oreokoekjes
  • 0,5 liter magere yoghurt
  • Slagroom
  • Pindakaas
  • Aarbeitjes

 

Wat moet je doen?
Doe de magere yoghurt in de blender. Stamp vier oreokoekjes kapot. Ik deed dit, terwijl de koekjes nog in de verpakking zaten, dat maakt minder rotzooi. Doe de gestampte koekjes nu bij de yoghurt. Doe de deksel op je blender en blenden maar! Laat dit mengsel even staan.

Klop nu je slagroom tot een fijn wolkje. Wil je liever een spuitbus gebruiken, mag dat natuurlijk ook! Stamp vervolgens weer vier oreokoekjes, maar nu moeten de stukjes groter blijven. Echte chuncks. Roer deze voorzichtig door je yoghurtmengsel.

IMG_7453 (Medium)

Zet vier glaasjes klaar en doe in ieder glaasje een theelepel pindakaas. Giet de yoghurt over de pindakaas. Je merkt dat de yoghurt nog iets vloeibaarder is geworden, ik vind dat lekker, maar wil je het iets minder vloeibaar, zet het dan nog even in de koelkast. Maak ondertussen je aarbeitjes ook even schoon en snij ze, wanneer ze erg groot zijn in tweeën.

Leg met een eetlepel een lekkere toef slagroom op je yoghurt en steek daar een oreokoekje in, want als je ze nog niet tussendoor hebt opgegeten, heb je er nog vier over!
Doe de aarbeitjes in een schaaltje en serveer ze bij je heerlijke toetje!

IMG_7456 (Medium)

Ik zeg: “aan tafel!” En genieten!
Ik gebruik trouwens lepeltjes die ook een rietje zijn voor dit toetje. Omdat het vrij vloeibaar is, gaat dat met gemak en het ziet er ook nog eens leuk uit. Het is dus een lange lepel, en de steel is een rietje.

En? Lijkt het jullie iets? Let me know!

Liefs,
Zusje

Advertenties

3 thoughts on “Toetje van Oreokoekjes

  1. Pingback: Instagram: juni en juli | Zusje

Laat een berichtje achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s