Recept: Pasta met courgette en aubergine

Hi loves. Het is vandaag weer eens tijd voor een recept. We gaan  voor zonnig Italiaans. Een recept dat ik twee jaar geleden leerde kennen en waar ik nog steeds dol op ben. Nooit saai!

Fattoria 087  Het fijne is dat het super easy is en snel klaar. Smullen jullie mee?

Een heerlijk zomers gerecht, voor de komende zomerse dagen. En zelfs als het geen zonnig weer is, smaakt deze pasta nog delicious!

Wat heb je nodig om deze pasta voor vier personen te maken:

– 3 courgettes
– 3 aubergines
– Spek in blokjes, of kruidige Italiaanse worstjes
– 1 ui
– 500 gram pasta
– een pakje kookroom

Allereerst zet je het water op om de pasta in te koken. In de tussentijd kun je de courgettes, aubergines en ui in blokjes te snijden. Wanneer het water kookt, mag de pasta in het water. Kook de pasta totdat-ie Al Dente is.

Fattoria 086

Vervolgens bak je de spekblokjes tot ze lekker bruin en knapperig zijn, dan mag de ui bij de blokjes en daarna de courgettes en aubergines. Dit bak je een paar minuten. Het hele rauwe moet er een beetje af zijn, maar zorg wel nog voor wat “bite”.

Als allerlaatst mag de kookroom bij je groentes en spek. Nog een paar minuutjes op het vuur laten staan en klaar is Kees. Meng het met de pasta, zet een schaal watermeloen op tafel, fles rosé ernaast en smullen maar!

Heb je pasta over? Neem het de volgende dag mee als lunch, als koude pastasalade is dit namelijk ook om je vingers bij af te likken!

Dit is absoluut een van mijn favoriete manier om pasta te eten! Wat is jouw favoriete pasta?

Liefs,
Zusje

 

 

 

 

 

 

 

c

Advertenties

Laat een berichtje achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s