DIY: Advent kalender

Het is één december en veel te vroeg voor een zaterdagochtend, wanneer je met blote voetjes naar beneden gaat. Op het tafeltje bij de keuken staat dat, waar je de hele nacht over hebt gedroomd. Voorzichtig open je een vakje langs het kartelrandje en er valt een klein chocolade kerstmannetje uit. Het eerste chocolaatje uit je advent kalender!
IMG_9856 (Medium)
De advent kalender met chocolaatjes, wie had hem niet vroeger. Iedere ochtend (of ’s middags na school) was het feest, dan mocht er weer een vakje open. Het leukst waren de grote vakjes, want dat betekende een groot chocolaatje.

Nog steeds vind ik advent kalenders te gek! Naast de kalenders voor kleine kinderen, bestaan er tegenwoordig ook kalenders voor “grote kinderen”, bijvoorbeeld met miniatuur nagellakjes. Dit jaar besloot ik zelf een advent kalender te maken, die ook nog eens super leuk is om cadeau te doen.
Dit keer geen chocolaatjes of nagellakjes, maar tekstjes en opdrachtjes waar je blij van wordt. Wakker worden met een glimlach. Ik besloot trouwens een kalender van 31 dagen te maken, omdat ik vind dat die laatste dagen van december er ook gewoon bij horen. Natuurlijk mag je ook voor de traditionele 24 dagen gaan!

collage7
Zo maak je jouw eigen advent kalender:
– Schrijf op 24 of 31 labels of kaartjes alle dagen van de maand december. ( 1 december, 2 december en zo verder)
– Stempel of teken er nog iets leuks bij
– Vervolgens schrijf je op de achterkant van ieder label een quote of opdracht. Dit kan heel random zijn of met die dag zelf te maken hebben.
– Knoop alle labels aan een lang koord
– Doe dit koord met labels in een glazen pot
– Versier de glazen pot met verschillende linten
(- Maak aan de uiteinden van het koord een lus, zo kan het koord met de labels eventueel ook worden opgehangen)

IMG_9847
In plaats van vanaf één december iedere dag een chocolaatje, krijg je nu iedere dag een quote of opdracht. Dat is ook nog eens beter tegen de decemberkilo’s! Je kunt deze tekstjes helemaal aanpassen aan de persoon die de advent kalender zal krijgen. Teksten en quotes als “You are loved” en “tel tot 10 in alle talen die je kent” zullen hoe dan ook zorgen voor een glimlach.

Op de feestdagen in december (5,24,25,26,31 december) kun je iets schijven over die feestdag. Bijvoorbeeld een stukje uit een sinterklaas- of kerstliedje. Of wat dacht je van een kerstquote. Zoals je leest, je mag het helemaal zelf invullen.
1281-134ef4c7dd643e01701024fb5411bbef
Aan wie zou jij deze advent kalender geven?

Liefs,
Zusje

Advertenties

4 thoughts on “DIY: Advent kalender

    • Oh wat leuk! Lief van je oma! Blijft inderdaad leuk. Rond deze tijd van het jaar komt het kleine meisje in mij altijd nog meer naar boven! Wie vindt cadeautjes of kleine gebaren nu niet leuk om te krijgen!

Laat een berichtje achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s