Food: Sneeuwpop traktatie

Elk jaar is het voor veel mama’s en papa’s weer een struggle; wat laat ik mijn kind uitdelen in de klas wanneer hij/zij jarig is? Natuurlijk kun je voor lekker makkelijk kiezen en een zakje chips geven, of een lolly of een mandarijn verpakt in een servetje, maar eigenlijk kom je daar tegenwoordig niet meer zo goed mee weg. (Althans, dat idee heb ik.)IMG_0545 (Medium)

Misschien heb ik vandaag dan een leuke trakteertip! Deze is uiteraard wel het leukst voor kinderen die in de winterperiode verjaren. Een sneeuwpop in de zomer? Origineel, maar daar kom je écht niet mee weg!

Nee, niet bang zijn! Je hoeft niet weken in de keuken te staan of bakken met geld uit te geven. Het enige dat je nodig hebt is een vrije zondagmiddag (een prima knutselmoment voor jou en je kind)!IMG_0537 (Medium)

Voor dat knutselmoment haal je in huis:
– Doorzichtige plastic bekers (deze komen van HEMA)
– Rode wol of lint
– Een zwarte stift
– Lijm
– Oranje papier of wit papier en een oranje stift
– Popcorn (het liefst zout, die is namelijk witter dan de zoete popcorn)

De hoeveelheden hangen uiteraard af van de hoeveelheid sneeuwpoppen die je gaat maken.

IMG_0540 (Medium)

Hoe ga je te werk?
Neem de knot wol en knip daar twee losse strengen wol van af (de lengte is afhankelijk van de grootte van je beker). Deze twee strengen knoop je om het middelste punt van je beker met een dubbele knoop. In dit geval is dat het punt waar de beker iets breder wordt. Knoop de strengen niet los van elkaar maar juist aan elkaar. Zo krijg je het idee van een sjaal. Het knoopje van de “sjaal” zet je met een beetje lijm vast, op deze manier gaat je wol niet zakken, maar blijft-ie mooi op zijn plek.

Vervolgens teken je met de zwarte stift twee ogen en een mond. Natuurlijk heeft een sneeuwpop een mond van allemaal losse stenen, dus stippen. Knip dan uit het oranje papier een spitse driehoek. De korte kant lijm je voorzichtig op de beker, nu heeft je sneeuwpop een neusje! Heb je geen oranje papier? Dan neem je wit papier en teken je met een oranje stift een driehoek! Net zo makkelijk! Ik gebruikte zelfs witte post-its, die blijven meteen plakken!

Je sneeuwpop bekers zijn nu klaar, maar ze zien er nog helemaal niet uit als sneeuwpoppen. Met de witte popcorn er in gelukkig wel! Wedden dat de kinderen dit leuk vinden!

Oh en trouwens; dit is ook hartstikke leuk tijdens een vriendinnenfilmavond! Wat nou grote popcornbak!

IMG_0544 (Medium)Hopelijk vonden jullie het leuk en heb ik jullie een beetje kunnen inspireren met deze traktatie! Misschien niet de meeste gezonde, maat geef toe: Leuk issie wel!

Liefs,
Zusje

Advertenties

2 thoughts on “Food: Sneeuwpop traktatie

Laat een berichtje achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s