Food: Rudolph Cupcakes

Rudolph dat is een rendier en hij heeft een rode neus! Ben maar blij dat je dit leest in plaats van dat je het mij hoort zingen! Voor mijn gevoel is het bakseizoen weer begonnen. Op een druilerige zaterdag gewoon lekker koekjes, cupcakes of taarten bakken. Hoe leuk is het dan om ook te bakken met het seizoen als inspiratiebron. 3 x raden waardoor ik me heb laten inspireren!IMG_0113 (Medium)

Juist, ja, kerst. Eigenlijk Rudolph, maar Rudolph is ook kerst. Heb jij Rudolph ooit in de lente gezien? 


IMG_0109 (Medium)

Hoe ga je te werk:
Je maakt eerst 12 cupcakes. Gewoon basic cupcakes. Ik houd meestal de volgende hoeveelheden aan:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 eetlepels melk

Dit mix je met elkaar en schept het in de vormpjes. Als je een cupcaketray hebt, zet je daar je vormpjes in, dan krijg je mooie ronde cakejes, anders plaats ze je gewoon in de oven. 200 graden, 20 minuten (ongeveer).

Verder heb je nog nodig:

  • rode fondant
  • bruine fondant
  • kleine pretzels of zoute stengels
  • chocolade botercrème of chocoladepasta 
  • steekvormpjes
  • bruine kleine smarties

Terwijl je cupcakes staan te bakken heb jij tijd om verder te gaan. Je rolt zowel de bruine als de rode fondant uit tot dunne plakken. Uit de bruine plak steek je cirkels. Ik koos voor een cirkel ter grootte van een theelichtje. Zo bedek je niet de hele cupcake. Dit wordt de snoet van Rudolph. Uit de rode fondant steek je kleinere cirkels en hartjes. Dit is de rode neus! Je mag ook alleen cirkels of alleen hartjes steken,maar ik vond de variatie wel leuk. 

IMG_0112 (Medium)

Als je cupcakes klaar zijn en afgekoeld kun je ze gaan versieren. Besmeer met een mes de bovenkant van de cupcake met chocolade botercrème of chocoladepasta. Vervolgens plak je de grotere bruine cirkel op de cupcake. Daar plak je vervolgens met een heel klein beetje chocoladepasta het kleine cirkeltje/hartje op. Boven de bruine cirkel leg je twee smarties, nu kan Rudolph ook iets zien! Als je van die mini pretzels hebt kun je die nu ook op de chocoladelaag leggen, dit is het gewei van Rudie! Of je breekt een zoute stengel in kleinere stukjes en steekt deze als het ware in de cupcake. 

Klaar is jouw Rudolph Cupcake! 

IMG_0116 (Medium)Vind jij ze net zo leuk geworden als ik?

Liefs,
Zusje

Advertenties

4 thoughts on “Food: Rudolph Cupcakes

Laat een berichtje achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s